Avtor: Miha Zorec
Obseg: 96 barvnih strani
Format: 21 x 29,7 cm 
ISBN: 978-961-91948-7-4

Razprodano

Zabavna naravoslovna delavnica

Veliko naravnih pojavov, s katerimi se srečujemo vsak dan, sploh ne opazimo. Marsikdo nikoli ne pomisli na to, da v bistvu živimo na dnu velikanskega zračnega oceana, ki na nas in na vse okoli nas pritiska z ogromno težo. Če nam v vodo pade ključ, se nam zdi povsem samoumevno, da potone. Po drugi strani pa se nam prav nič ne zdi čudno, ko vidimo več ton težko ladjo pluti po morski gladini. Celo to, da letala letijo in da znanstveniki izdelujejo rakete, ki astronavte ponesejo v vesolje, dandanes ni nič presenetljivega. Če pa začnemo svet okoli nas opazovati z malo bolj odprtimi očmi, kaj hitro spoznamo, da so lahko tudi povsem vsakdanji naravni pojavi izredno zanimivi. Še več, številne naravne pojave si lahko razložimo s preprostimi "kuhinjskimi" poskusi.

Osnovi namen knjige Zabavna naravoslovna delavnica ni poučevanje, temveč želi na zabaven način približati naravoslovje in tehniko otrokom, staršem, vzgojiteljem, učiteljem, mentorjem … Poleg tega predstavlja bogat vir idej za popestritev ali obogatitev vzgojnoizobraževalnega procesa v vrtcih in osnovnih šolah. Vsi poskusi in izdelki v knjigi so preverjeni in predstavljeni tako, da jih lahko izvede prav vsak.

  • 45 preprostih poskusov
  • Dodatne strani s podrobni razlagami nekaterih poskusov
  • Namigi in spodbude za dodatna raziskovanja
  • Predloge in načrti


Nekaj besed o avtorju ...

Recenzija: mag. Ana Gostinčar Blagotinšek, Naravoslovna solnica, letnik 18, št. 2 (zima 2014)

 

Delavnice

Za pedagoške delavce v vrtcih in osnovnih šolah izvajamo delavnice, ki temeljijo na pričujoči knjigi. Podrobnosti so vam na voljo na naših izobraževalnih straneh: www.knjigca.si/izobrazevanje

 

Pogled v knjigo

 

 

.