Ponudba:


Naravoslovje in tehnika

Predstavitvene tehnike

Programska oprema

Gledališče in lutke

 

Podrobne informacije:

Knjigca, s.p.
Brinje 1/20, 1290 Grosuplje

 

 

 

 

Izobraževanje

Vsa izobraževanja so namenjana vsem - pedagoškim delavcem in vsem drugim, ki bi radi pridobili nova znanja na različnih področjih.

Vsa izobraževanje izvejamo v dveh oblikah: NA DALJAVO in "V ŽIVO".

Za vsa izobraževanja izdajamo potrdila, ki jih pedagoški delavci lahko predložite pri oddaji vloge za napredovanja v nazive. V skaldu s pravilli objavljenimi na www.gov.si morate poleg potrdila oddati tudi program izobraževanja in poročilo o vaši aktivni udeležbi (predloga vam je na voljo prek spodnje povezave).

word

 

Izobraževalne delavnice:

Delavnica za ljubitelje lutk

Izvedba lutkovne predstave

Lutkovne predstave so izredno priljubljena zvrst ljubiteljske gledališke dejavnosti, v kateri se lahko preizkusi vsakdo – otrok ali odrasel. Žal veliko čudovitih zamislili ostane nerealiziranih, ker preprosto ne vemo, kako vse skupaj pripraviti in izvesti. Odgovor na to ključno vprašanjem prinaša delavnica Izvedba lutkovne predstave.

Redna cena: 37 EUR za udeleženca
Promocijska cena: 29,60 EUR + knjiga Preproste lutke

Podrobnosti ...

Delavnica za prve korake v svet zvoka

Snemanje in obdelava zvoka

Na področju vzgoje in izobraževanja že osnovna IKT oprema omogoča ustvarjanje najrazličnejših zvočnih projektov za razvijanje in krepitev slušnih in govornih sposobnosti otrok. Pri tem je področje govora žal pogosto zapostavljeno. Da bi to izboljšali, smo pripravili delavnico, v kateri vam bomo pokazali, kako na preprost način z otroki ali za otroke izdelati zvočne izdelke: od preprostih »disko miksov« do zvočnih pravljic, »radijskih oddaj« …

Redna cena: 34 EUR za udeleženca
Promocijska cena: 27,20 EUR

Podrobnosti ...

zvok
Delavnica za ljubitelje lutk

Lutke, prijateljice otrok

Lutke so lahko veliko več kot le gledališki rekviziti, saj se otroci z lahkoto poistovetijo z njimi in se skoznje na varen in neboleč način soočajo z različnimi življenjskimi situacijami. Lutka ima v otrokovih očeh neverjetno moč. Lahko je vesela, žalostna, nagajiva, nespametna, lahko se zmoti pa ji tega nihče ne zameri. Ob igri z lutko ali ob njej otrok zadovoljuje svoje osnovne potrebe po svobodi, zabavi, ljubezni, moči … Poleg tega se ob njej tudi vsestransko razvija in gradi pozitivno samopodobo

Redna cena: 37 EUR za udeleženca
Promocijska cena: 29,60 EUR + knjiga Izdelki iz filca

Podrobnosti ...

Delavnica za prve korake v svet gibajočih se slik

Animacija v vrtcu in šoli

Današnje dni je ustvarjanje animacij tako preprosto in dostopno, da se je lahko loti vsakdo in prava škoda bi bila, če te možnosti ne bi izkoristili tudi pri svojem pedagoškem delu. V vrtcu lahko otroke presenetimo z animiranimi možički kopitljački ali s preprosto animirano zgodbico iz papirnatih lutk … V šoli pa lahko animacijo izkoristimo za razumljivejšo predstavitev učnih vsebin, kot so: kaljenje semen, kroženje vode v naravi, skrivnost magnetov, prihod Slovanov pod Alpe, delovanje bencinskega motorja … Pri tem ni treba, da je animiranje učnih vsebin zgolj domena učiteljic in učiteljev. Zakaj ne bi izkoristili računalniškega znanja učencev in skupaj z njimi izdelali uporabne animirane predstavitve ali pa zgolj zabavne animirane filmčke.

Redna cena: 36 EUR za udeleženca
Promocijska cena: 28,80 EUR

Podrobnosti ...

Spletna delavnica

Ustvarjalna in varna raba telefona

Sodobni telefoni že dolgo niso le telefoni, temveč majhni, a zmogljivi multimedijski računalniki. Poleg različnih oblik komunikacije lahko s telefoni pišemo besedila, fotografiramo, snemamo filme ... Ob vseh teh možnostih bi bilo res škoda, da telefonov ne bi izkoristili tudi pri delu z otroki.

Na delavnici vam bomo predstavili številne ustvarjalne možnosti sodobnih telefonov ter vas seznanili, kako pri tem poskrbeti za varnost in zasebnost. Pridobili boste več praktičnih nasvetov za fotografiranje in snemanje filmov ter izvedeli, kako te posnetke prenesti v računalnik in jih obdelati z zmogljivimi brezplačnimi programi.

Redna cena: 36 EUR za udeleženca
Promocijska cena: 28,80 EUR

Podrobnosti ...

Delavnica za prve korake v svet videa

Priprava video posnetkov

Današnje dni skoraj vsakdo premore tehnično opremo, s katero je mogoče pripraviti čudovite poučne video vsebine. Povprečni »pametni« telefoni in računalniki so namreč dovolj zmogljivi, da z njimi posnamemo, obdelamo in objavimo kratke filmčke, namenjene učenju na daljavo ali obogatitvi in nadgraditvi vzgojno-izobraževalnega procesa. Prava škoda je, da te možnosti ne bi izkoristili. V naši delavnici boste izvedeli:
• kako pridobiti ali posneti zvočne in video posnetke,
• kako obdelati zvočne in video posnetke,
• kako iz več zvočnih in video posnetkov sestaviti film,
• kako film opremiti z napisi in grafičnimi elementi,
• kako poučni film objaviti na spletu ...

Redna cena: 36 EUR za udeleženca
Promocijska cena: 28,80 EUR

Podrobnosti ...

Delavnica za prve korake v svet digitalnih slik

Priprava slikovnega gradiva

  Slikovno gradivo nikoli ni bilo tako dostopno kot je danes. Na internetu lahko najdemo obsežne slikovne knjižnice, vsak telefon ima vgrajen fotoaparat, da o digitalnih fotoaparatih ne govorimo. Vendar to še ne pomeni, da z lahkoto pridemo do slikovnega gradiva, ki povsem ustreza našemu namenu uporabe. Pogosto je treba slike še nekoliko obdelati ‒ uravnotežiti svetlost in kontrast, izrezati določen motiv, odstraniti moteče elemente, narediti ozadje prozorno ...

  V delavnic boste:
  • izvedeli kako in kje pridobiti (brezplačno) slikovno gradivo,
  • spoznali brezplačne, a izredno zmogljive programe za obdelavo slik,
  • osvojili vsa potrebna znanja za pripravo slikovnega gradiva za najpogostejše načine uporabe ..

  Redna cena: 36 EUR za udeleženca
  Promocijska cena: 28,80 EUR

Podrobnosti ...

Delavnica za vrtce in osnovne šole

Naravoslovje in tehnika

  Osupljivi eksperimenti in preprosti tehnični izdelki so odlična zamisel za popestritev in nadgraditev pedagoškega dela v vrtcu, osnovni šoli, šoli v naravi ...

  V spletni delavnici Naravoslovje in tehnika vam bomo v živo predstavili vrsto eksperimentov in izdelkov, s katerimi lahko otrokom na zabaven način pokažete nekatere fizikalne, kemične in tehničen pojave in zakonitosti. Vsi projekti so zasnovani tako, da lahko večino materialov in gradiv najdete doma, v šoli ali bližnjem nakupovalnem centru.

  Redna cena: 38 EUR za udeleženca
  Promocijska cena: 29,80 EUR + brezplačna knjiga Ustvarjalno recikliranje

Podrobnosti ...
naravoslovje
Delavnica za vrtce in osnovne šole

Poučne igrače iz plastenk in druge embalaže

  Odpadna embalaža in odsluženi izdelki iz umetnih snovi so čudovit vir materialov za ustvarjanje na različnih področjih. Ob ustvarjanju lahko otrokom na nevsiljiv način predstavimo pomembne lastnosti umetnih snovi, načine njihove obdelave in možnosti za ponovno uporabo odsluženih izdelkov. Poleg tega otroci ob igri z igračami, ki so jih izdelali sami, izkustveno spoznavajo številne naravoslovno-tehnične pojme in pojave, kot so teža, gostota, trenje, težišče, zračni tlak, plavanje, veter, magnetizem …

  Vsak udeleženec izobraževalne delavnice prejme tudi knjigo Ustvarjalno recikliranje. Knjiga vsebuje več kot 40, korak za korakom predstavljenih izdelkov in je tako bogat vir naravoslovno-tehničnih vsebin za ustavrjanje v vrtcih in osnovnih šolah.

  Redna cena: 34 EUR za udeleženca
  Promocijska cena: 27,20 EUR+ brezplačna knjiga Ustvarjalno recikliranje

Podrobnosti ...

Delavnica za vrtce in osnovne šole

Izdelajmo publikacijo

Na delavnici boste prodobili znanje, potrebno za izdelavo različnih publikacij, kot so: šolski ali vrtčevski časopisi, letaki, prospekti, zgibanke, letna poročila ... Delavnica je namenjena pedagoškim delavcem v vrtcih, osnovnih šolah in drugih ustanovah in tudi učencem.

 • Brezplačna programska oprema za namizno založništvo
 • Potrebno je le osnovno računalniško predznanje (Windows, Word).
 • Redna cena: 36 EUR za udeleženca
  Promocijska cena: 28,80 EUR

Podrobnosti ...

 

 

 

 

.