Ponudba:


Naravoslovje in tehnika

Predstavitvene tehnike

Programska oprema

Gledališče in lutke


 

Reference:

Seznam obiskanih ustanov

 

 

 

Podrobne informacije:

Knjigca, s.p.
Brinje 1/20, 1290 Grosuplje

 

 

Priporočamo:

Ustvarjalno recikliranje

Ustvarjalno recikliranje

 

Priprava slikovnega gradiva

  Slika pove več kot 1000 besed.

  Pregovor v današnji informacijski družbi nedvomno drži, še posebej v vzgoji in izobraževanju. Kakovostno slikovno gradivo namreč občutno izboljša, olajša in naredi zanimivejši vsak vzgojno-izobraževalni proces.

Slikovno gradivo nikoli ni bilo tako dostopno kot je danes. Na internetu lahko najdemo obsežne slikovne knjižnice, vsak prenosni telefon ima vgrajen digitalni fotoaparat, da o zmogljivih digitalnih fotoaparatih niti ne govorimo. Vendar to še ne pomeni, da z lahkoto pridemo do slikovnega gradiva, ki povsem ustreza našemu namenu uporabe. In tu se pogosto zatakne. Za pripravo kakovostnih slikovnih predstavitev (npr. PowerPoint), publikacij, spletnih strani ... je treba slikovno gradivo ustrezno obdelati in uskladiti s specifičnimi zahtevami izbranega medija. Treba je uravnotežiti svetlost in kontrast, izrezati motiv, odstraniti moteče elemente, narediti ozadje prozorno, določiti velikost in ločljivost in slike shraniti v pravi slikovni format ... Za ta opravila imamo sicer na voljo številne programe, s katerimi lahko veliko osnovnih obdelav opravimo brez poznavanja digitalne tehnik. A žal tako praviloma ne dosežemo želenega videza in kakovosti. Poleg tega lahko zaradi neznanja nepopravljivo poslabšamo kakovost slik ali jih celo uničimo. Na srečo tudi nekoliko zahtevnejša obdelava digitalnih slik ne zahteva poglobljenega študija digitalne tehnike, še več, večino zahtevnejših opravil lahko osvojimo že s poznavanjem osnovnih pojmov in tehnik obdelav digitalnih slik.

Izobraževanja izvajamo:

 • za posameznike v Mestni knjižnici Grosuplje (prijave pošljite na: info@knjigca.si).
 • Za pedagoške in strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju pa smo pripravili dve obliki izobraževanja: delavnico in predavanje.

 

Delavnica
Priprava slikovnega gradiva

Vse od delovanja digitalnega fotoaparata in fotografiranja do obdelave digitalnih slik in njihove priprave za najpogostejše načine uporabe, kot so e-prosojnice (PowerPoint), internet, tiskanje.

 

Osnovne podrobnosti

 • Frontalnemu uvodnemu predavanu sledi delavnica, kjer udeleženci spoznajo glavne tehnike obdelave digitalnih fotografij in sami (vodeno) izvedejo obdelavo tipičnih primerov.
 • Brezplačna programska oprema
 • Predavanje izvedemo na vaši šoli oz. vrtcu.
 • Predavanje traja 5 šolskih ur.
 • Predavatelj bo Miha Zorec, avtor knjige Digitalna temnica.
 • Cena: 24 EUR za udeleženca
  (Znesek vsebuje DDV in potne stroške.)
  (Najmanjše število je 8 udeležencev.)

Podrobna vsebina tečaja

 

Za podrobnejše informacije nas pokličite na telefon 041 / 557 739 ali nam pišite na: info@knjigca.si

 

Predavanje
Priprava slikovnega gradiva

Izvedeli boste vse o možnostih pridobivanja slikovnega gradiva, spoznali osnovne pojme (piksli, ločljivost...) si "v živo" ogledali obdelavo digitalnih slik in pripravo slikovnega gradiva za najpogostejše načine uporabe, kot so e-prosojnice (PowerPoint), internet, tiskanje.

Osnovne podrobnosti

 • Brezplačna programska oprema
 • Predavanje izvedemo na vaši šoli oz. vrtcu.
 • Predavanje traja 3 šolske ure.
 • Predavatelj bo Miha Zorec, avtor knjige Digitalna temnica.
 • Cena: 18 EUR za udeleženca
  (Znesek vsebuje DDV in potne stroške.)
  (Najmanjše število je 8 udeležencev.)

Podrobna vsebina tečaja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.